Nog geen reacties

In memoriam pater Kees van Haasteren CssR

Op 12 juni is pater Kees van Haasteren CssR, 82 jaar, overleden. Van 1991 tot 1996 was hij parttime pastor in de toenmalige Martinusparochie. Van de basistaken van een parochie leren, vieren, dienen, hield pastor Van Haasteren zich bezig met het leren. Hij ontwikkelde samen met Joke Hilhorst een breed catechetisch aanbod gericht op ouders met jonge kinderen. Het uitgangspunt van dit aanbod was dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor de religieuze ontwikkeling van hun kinderen, en daarbij ondersteund moeten worden.

Pastor Van Haasteren bezocht jaarlijks alle ouders van de dopelingen van dat jaar om hen een catechese-aanbod te doen. Daaruit ontstond in het eerste jaar de groep ‘Oei ik groei!’. En de jaren daarna nieuwe groepen die vaak jarenlang bij elkaar bleven. Zo bouwde hij langzaam maar zeker aan een groeiende groep van betrokken ouders en kinderen respectievelijk jongeren.

Daarnaast hield hij voor geïnteresseerde parochianen lezingen waarin hij delen van het Oude en Nieuwe Testament ‘opende’. Zijn preken eindigden vaak in een vraag aan ons, het begin van het zelf verwerken van wat hij ons had uitgelegd.

Na er vijf jaar intensief gewerkt te hebben nam hij in 1996 afscheid van de parochie. Het was een warm afscheid waar heel veel parochianen hun dankbaarheid op een ludieke manier toonden. De parochie had dan ook veel aan pastor Van Haasteren te danken. Na een jaar studie is hij nog tot 2011 als pastoor respectievelijk administrator werkzaam geweest in parochies in Den Haag en Wassenaar.

Moge hij rusten in vrede.

Plaats een reactie