Nog geen reacties

HH. Martelaren van Gorcum: 450 jaar herdenking

Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat in Brielle negentien geestelijken hun leven gaven. Wij kennen hen als de Martelaren van Gorcum. Het Bedevaartsoord Brielle wil daar dit jaar op een bijzondere wijze bij stilstaan. We hopen dat u meedoet, omdat het belangrijk is en blijft om hen te gedenken. Te midden van de oorlog en het geweld in hun tijd hebben zij vastgehouden aan het geloof. Hun voorbeeld kan ons kracht geven om, net als zij, trouw te blijven aan ons geloof.

Het heiligdom bezoeken

Ieder jaar wordt pastoor Bakker uitgenodigd om tijdens de zomermaanden de Eucharistie te vieren op het heiligdom te Brielle. Dit jaar zal dat zijn op donderdagmiddag 14 juli om 14.00 uur en dinsdagmiddag
16 augustus eveneens om 14.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om samen te komen en mee te vieren
op het heiligdom van Brielle, De Rik 5, 3232 LA.

Op 30 juni gaan wij samen op bedevaart naar Brielle. Het samen op bedevaart gaan naar deze bijzondere plaats is een mooie manier om samen het geloof te beleven en er voor elkaar te zijn. Op donderdag 30 juni rijden we met een touringcarbus langs verschillende opstapplaatsen, komen tegen 10.30 uur aan bij de bedevaartkerk van HH. Martelaren van Gorcum. Na de koffie en thee is er een rondleiding over het heiligdom. Na de lunch is er een Rozenkransgebed met een moment voor uzelf en daarna een H. Mis met pastoor Smith uit Leiden. Na nogmaals een kop koffie en thee, sluiten we de dag af met een kruisweg in de omgang van het heiligdom. Nadere informatie over opstapplaatsen en de kosten vindt u via de folder hier of achter in de kerk. U kunt zich aanmelden door het aanmeldingsformulier online in te vullen via https://bedevaart.nl/brielle/view/form. Nadere informatie via dehaagsebedevaarten@gmail.com of via telefoon 010 414 95 77.

De nationale bedevaart is op zaterdag 9 juli waarin mgr. Van den Hende om 11.00 uur de Eucharistie zal vieren. Meer informatie zie www.martelarenvangorcum.nl.

Plaats een reactie