Nog geen reacties

Gezinsbedevaart naar Kevelaer

Met je gezin en samen met andere gezinnen een dag op bedevaart op vrijdag 11 augustus. Ga je mee? Kapelaan Daan Huntjens en catecheet Nellie Plaizier gaan ook. Bedevaart is een reis naar een heilige plek. De heilige plek die we bezoeken is Kevelaer, net over de grens in Duitsland. Al eeuwenlang is dit een bekend Mariabedevaartsoord. Sinds 1642 wordt er een wonderbaarlijk genadebeeld (een ets) van de Maagd Maria vereerd. Hier vereren we Maria, we bidden tot de moeder van God. We vieren de H. Mis en het Lof. Jongens kunnen misdienaar zijn, meisjes een bruidje in de processie. We bidden de kruisweg. We eten en drinken samen, er is veel gezelligheid.

Het programma die dag zal ongeveer als volgt zijn:
11.00 uur: Plechtige Hoogmis met kinderwoorddienst, jongens  vanaf 4 jaar mogen meedienen als misdienaars. Misdienaars en bruidjes (wit jurkje aan*) lopen mee bij de intocht in de kerk.
12.30 uur: Lunch in de parochietuin van het priesterhuis. Voor eten en drinken kan gezorgd worden, maar het is ook mogelijk om je eigen lunchpakket mee te nemen.
14.30 uur: Kruisweg, speciaal voor de kinderen of aangesloten bij de reguliere Kruisweg.
16.00 uur: Plechtig Lof met sacramentsprocessie. Misdienaars en bruidjes (wit jurkje aan) mogen meelopen.
17.00 uur: Afscheid bij de Genadekapel
17.30 uur: Gezamenlijk maaltijd als afsluiting (kosten voor eigen rekening).

*) Als de meisjes zelf geen wit jurkje hebben, zijn er witte jurkjes in diverse maten beschikbaar. Belangrijk is dan wel dit vooraf aan te geven aangezien de jurkjes vooraf even gepast dienen te worden en zelf meegenomen moeten worden naar Kevelaer.

Kijk op www.bedevaart.nl/gezinsbedevaart. Of stel je vraag per mail aan Nellie Plaizier.

 

Plaats een reactie