2

Geven zonder contant

De digitale collecte met Givt is nu operationeel in onze kerken.

Voor steeds meer mensen is het minder vanzelfsprekend om contant geld bij zich te hebben. Dat is eigenlijk ook niet zo vreemd, want bijna overal kun je met een pinpas betalen. Met dit in gedachten is Givt ontstaan. Vanuit een kerk is door een aantal mensen een initiatief gestart, om het mogelijk te maken aan de collecte te geven zonder contant geld, waarbij de viering zo min mogelijk wordt verstoord. Tijdens de ontwikkeling is vooral nagedacht over wat de gebruiker prettig vindt. Het resultaat is dan ook een zeer gebruiksvriendelijke app die door het bisdom ondersteund wordt. Uiteraard zou het mogelijk zijn om een pinautomaat neer te zetten in een kerk, maar daar kleven nogal wat nadelen aan. Zo’n automaat in de kerk is niet alleen duur en onhandig, maar bovenal heb je bij het betalen met je pinpas niet het gevoel dat je iets geeft, maar dat je een betaling doet. Givt vindt het juist belangrijk dat het gevoel van geven behouden wordt.

Met Givt zijn onze parochies klaar voor de toekomst en kunnen we gewoon aan de collecte blijven geven. Daarnaast blijft de gebruikelijke manier van collecteren met contant geld gewoon bestaan.

Toelichting van de penningmeester

Hoe werkt het?

Onze parochie gebruikt Givt als aanvullende geefmogelijkheid voor de collecte. Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Ook als je thuis meekijkt vanaf de bank. Met Givt kan je gewoon blijven geven. Open de app kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wilt geven en klaar! Zie hier voor de uitgebreide toelichting.

De gift via Givt is aftrekbaar van de belasting

Als je geeft met Givt zijn deze giften aftrekbaar van de belasting. Je kunt voor elk jaar een overzicht van al je giften die met Givt zijn gegeven, downloaden. Dit overzicht kun je gebruiken als bewijs bij je belastingaangifte. Zo gepiept, dus. Dus gebruikmaken van Givt kan geld besparen en dat kun je dan weer aan extra giften besteden.

Reacties ( 2 )

  1. Beantwoorden
    Marion zeg

    TOP actie!! Ik moest de laatste tijd steeds bedelen bij de supermarkt om los geld te krijgen voor de collecte omdat ik alles digitaal afreken…

  2. Beantwoorden
    Anke van Veen zeg

    Helemaal van deze tijd. Goed initiatief. Top! Direct geïnstalleerd.

Plaats een reactie

Aanmelden voor een viering in de kerken van RK VlietstreekZie hier.