Nog geen reacties

Fotowedstrijd – Zorg voor de schepping

Op zaterdag 22 oktober is er om 10.00 uur een bijeenkomst in de H. Bonifatiuskerk. Marjolein Tiemens spreekt over ‘Ecologische bekering: verwondering, verbondenheid en dankbaarheid’. Zij laat zich hierbij leiden door de encycliek Laudato si’ van paus Franciscus en de spiritualiteit van Franciscus van Assisi. Daarna is er een natuurwandeling in het Rijswijkse Bos. Verder denken we aan diverse workshops over specifieke onderwerpen. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt.

Als voorbereiding hierop is er een fotowedstrijd voor parochianen van alle leeftijden. Het thema is ‘Mens en schepping’. Maak met uw foto’s uw verwondering en zorg voor de schepping zichtbaar. Of geef uiting aan uw afschuw, aanklacht of protest. De positieve of negatieve rol van de mens binnen de schepping kan uw onderwerp zijn. Het gaat om foto’s liefst uit uw eigen omgeving. Voorwaarde is dat ze in Nederland genomen moeten zijn. Een selectie van de foto’s zal in onze kerken te zien zijn. De uitslag van de verkiezing van de beste foto’s is op 22 oktober.

Deelnemen aan de fotowedstrijd
U neemt deel aan de fotowedstrijd door u foto’s per e-mail op te sturen. Het e-mailadres is webmasterrkvlietstreek@gmail.com. Hierbij gelden de volgende regels:
– De minimale grootte van de foto’s is 2 MB. Voor een goede afdruk voor de tentoonstelling is een minimale grootte van 3 MB aan te bevelen.
– Bewerking van de foto’s is toegestaan.
– Bij elke foto vermeldt u de naam en leeftijd van de fotograaf, de datum en locatie van de foto en een korte omschrijving van de foto.
– Per persoon kunnen er maximaal vijf foto’s aan de wedstrijd meedoen.
– De foto’s moeten uiterlijk 1 oktober opgestuurd worden.

De verkiezing
Alle ingezonden foto’s worden op deze website geplaatst. Van 1 tot en met 10 oktober kan er via de website gestemd worden. Hierover volgt nog nadere informatie. De uitslag van de verkiezing wordt op 22 oktober bekend gemaakt. Hierbij zal er speciale aandacht zijn voor foto’s gemaakt door kinderen en jongeren. De uitslag komt natuurlijk ook op de website. Vanaf dat moment worden ook de namen van de fotografen bij de foto’s vermeld.

Tentoonstelling
Op basis van de uitgebrachte stemmen wordt er een selectie van de ingezonden foto’s gemaakt. Van deze foto’s worden afdrukken gemaakt. Deze afdrukken zullen in onze kerken tentoongesteld worden. De tentoonstelling begint op 22 oktober in de Bonifatiuskerk.

Plaats een reactie