1

Fietsen en fietsonderdelen gevraagd voor AZC Rijswijk

Oproep voor fietsen en fietsonderdelen voor het fietsproject in het AZC Rijswijk

Indien u thuis fietsen of onderdelen voor fietsen heeft, dan vragen wij u of u die wilt doneren aan het fietsenproject in AZC Rijswijk.

De fietsen en fietsonderdelen kunnen donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur worden afgegeven bij het AZC aan de Lange Kleiweg 80, 2288 GK Rijswijk. Indien dat een probleem is, kunt u bellen of mailen met Kees van Oosterom (06 21 21 20 31) voor een afspraak om het op te halen.

In het AZC Rijswijk verblijven zo’n vijfhonderd asielzoekers. Een fiets is een belangrijk middel om naar school te gaan, boodschappen te doen, naar afspraken te gaan, enzovoort. Er is een redelijke doorstroom van asielzoekers, zodat er telkens weer fietsen voor alle leeftijden nodig zijn.

Vanaf de begintijd van het AZC Rijswijk hebben vrijwilligers van De Samenlopers fietsen gerepareerd in het AZC. Het streven is een goede en veilige fiets. De reparatie faciliteiten hiervoor zijn in de loop der tijd verbeterd. Ook zijn er nu vier vrijwilligers vanuit het AZC die meehelpen met het repareren van fietsen. Waar mogelijk wordt ook de AZC bewoners geleerd om hun fiets zelf te repareren.

Wanneer u een fiets geeft, wordt door het reparatieteam gekeken wat gerepareerd moet worden. Indien er veel kosten gemaakt moeten worden zal de fiets mogelijk uit elkaar worden gehaald om vervolgens de bruikbare onderdelen voor reparatie van andere fietsen te gebruiken. Zo langzamerhand zijn we van veel markten thuis. Kinderzitjes, fietsmandjes, gereedschap wat u over heeft en wat gebruikt kan worden om fietsen te repareren is ook van harte welkom. Met uw spullen kunnen wij onze naasten, in dit geval de AZC bewoners blij maken.

De Samenlopers zijn iedere donderdagmiddag bij de fietsenwerkplaats en om de week op zaterdagochtend. Voor de zomervakantie zijn het de volgende zaterdagen: 22 februari, 7 en 21 maart, 4 en 18 april, 2, 16 en 30 mei, 13 en 27 juni en 11 juli.

Meer informatie over De Samenlopers vindt u hier.

Reactie ( 1 )

  1. Beantwoorden
    Ellen Sormani zeg

    Mooi initiatief.

Plaats een reactie