2

Federatiecoördinator Aletha Gerritsen stelt zich voor

Laat ik me even voorstellen: Aletha Gerritsen, 44 jaar. Ik ben getrouwd en heb twee schoolgaande dochters van mijzelf en twee volwassen bonuskinderen. In 1976 kwam ik in Den Haag ter wereld waar ik tot 2012 op verschillende adressen heb gewoond. Daarna verhuisde ik naar Rijswijk en ben ik begonnen met het bezoeken van de Bonifatiuskerk.

Het katholieke geloof heb ik niet van huis uit meegekregen maar aan het einde van een lange en oprechte zoektocht kwam ik thuis in de katholieke Kerk. Het is een thuis dat ik heb moeten leren kennen en waar ik heb moeten zoeken naar een plek. Maar getrokken door de katholieke manier van geloof belijden en dankzij een aantal fijne mensen die ik gaandeweg binnen de Kerk heb leren kennen, heb ik dat uiteindelijk goed weten te vinden.

Per 1 november 2020 ben ik voor de RK Federatie Vlietstreek aangesteld als federatiecoördinator. Mijn kerntaken zullen zijn het ondersteunen van pastoraal team en bestuur en het zijn van ‘een spin in het web’ van medewerkers en vrijwilligers federatiebreed.

Het was sinds jaren een droom van mij om voor de Kerk te mogen werken. Om mijn geloof te verdiepen en beter te begrijpen ben ik vier jaar geleden, naast de zorg voor mijn kinderen, theologie gaan studeren aan de Tilburg University. Tijdens deze studie is het verlangen om dagelijks met Kerk en geloof bezig te zijn toegenomen. Met twintig jaar ervaring in de managementondersteuning binnen verschillende organisaties leek deze nieuwe functie binnen de federatie dus op mijn lijf geschreven. Ik ga deze nieuwe uitdaging met veel plezier aan!

Aletha Gerritsen

Reacties ( 2 )

 1. Beantwoorden
  Marianne de Wit zeg

  Gefeliciteerd met deze benoeming!

 2. Beantwoorden
  Peter Kievit zeg

  Lieve Aletha, ik ben niet vaak op facebook te vinden. maar nu zag ik je benoeming voorbij komen als federatiecoördinator van de Vlietstreek. Van harte gelukgewenst en veel succes en vreugde in deze nieuwe uitdaging.
  Lieve groet Peter

Plaats een reactie

Meer informatie over het aanmelden voor vieringen: Zie hier.