Nog geen reacties

Een hartelijke groet uit Kitale

In de Veertigdagentijd van 2018 is er gebeden en geofferd voor het project van de Vastenactie, dit keer bestemd voor het werk van onze parochiane Jacinta van Luijk.

Met haar team in Kitale weet Jacinta honderden vrijwilligers te enthousiasmeren om te werken aan gemeenschapsopbouw en vrede waar verhoudingen verstoord zijn, aan zorg voor aidspatiënten en voorlichting om verdere verspreiding te voorkomen, aan de opvang van kwetsbare jongeren, aan voorlichting over alcohol- en drugsmisbruik, aan  zorg voor het milieu …. U heeft het allemaal gehoord of gelezen.

Als voorbereiding op het project en tijdens de looptijd van de Vastenactie is er intensief contact geweest tussen onze MOV-groep hier in Nederland en Jacinta in Kenia. Aan beide zijden moest veel werk worden verzet en werd informatie uitgewisseld en daarop kregen wij recent een reactie van Jacinta:

Beste (….) MOV-groep-leden!

Een hartelijke groet uit Kitale!

Eindelijk komt hier mijn reactie op jullie erg leuke e-mails met mooie foto’s. Het klinkt en ziet er allemaal echt geweldig uit, en ook erg leuk om zo even een kijkje te hebben in het Vastenactie-gebeuren. En zoveel deelnemers aan de Vastensoep, de fotoshow in de verduisterde kerk, de panelen, de scholen, het klaverjassen! Het is allemaal veel werk om dat te organiseren, en geweldig dat mensen willen meedoen. En de sneeuw! Ja, duidelijk aan de
andere kant van de wereld. Ik vertel ook aan onze stafleden hier van jullie actie, en de poster en placemat hangen aan de muur (zal er binnenkort een foto van sturen). We krijgen er zelf ook ideeën van, voor hier: Om hier bij ons nieuwe initiatief van lokaal fondsenwerven
niet alleen een praatje te houden maar ook een korte beeldpresentatie bijvoorbeeld. En al is jullie uiteindelijke opbrengst nog onbekend, toch klinken de huidige giften heel geweldig! Heel veel dank dus voor alles.

Ook moet ik zeggen dat jullie activiteiten voor ons mij ook nogal eens aan mijn vader hebben doen denken: Hij heeft zich altijd zo voor ons ingezet, en had hier vast en zeker graag aan meegedaan!

Jullie actie is bovendien voor ons een grote bemoediging. Helemaal als je bedenkt waarom ik zo traag ben in mijn reactie op jullie e-mails. In de afgelopen maanden, en vooral de laatste, hebben we namelijk ongelooflijk veel aandacht en tijd moeten geven aan onze aanvraag bij
Misean Cara, de Ierse Katholieke ontwikkelingsorganisatie. Het is natuurlijk erg fijn dat we daarmee door de 1e vooraanvraag-ronde zijn gekomen, maar de vereisten zijn zwaar en vergen onwaarschijnlijk veel werk. Daarbij hebben we 50% kans op succes. Ik heb nog nooit zo’n grote, gedetailleerde en veeleisende aanvraag geschreven. (….).

Maar ik hoop toch van ganser harte dat we succes mogen hebben.

Misschien is het ook leuk om te melden dat onze website www.kapkitale.com [1] de lucht in is. Weliswaar nog niet op datum gebracht (ook niet qua foto’s) en ook nog met de nodige foutjes. Maar daar wordt nu aan gewerkt. Ook kregen we de afgelopen week bericht dat de Volunteer Mission Movement (VMM – we hebben sinds afgelopen januari een VMMer in KAP) een artikeltje over ons werk heeft geschreven in hun lente-nieuwsbrief. Het is gebaseerd op onze Engelstalige website “Welkom”, www.kapkitale.com : Een saamhorig vreedzame wereld vrij van trauma, drugs, AIDS en beschadiging van het milieu.

https://rsr.akvo.org/en/project/5996/ [3] – moet ook op datum worden
gebracht- en ik vond het (VMM artikel) goed gedaan. Misschien vinden
jullie het leuk om te lezen: www.vmminternational.org [4].

Mag ik het dan voor nu hierbij laten: Misean Cara wacht!

Alle goede wensen en hartelijke groeten!

Jacinta

Plaats een reactie