Nog geen reacties

Collecte voor PCI en IPCI op 3 en 4 december

Onzekere tijden, een oproep vanuit de PCI en IPCI

In tijden van onzekerheid door de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis, heeft het bestuur van de PCI Bonifatiusparochie en het bestuur van de IPCI van de drie parochies in Leidschendam-Voorburg besloten haar doelstelling voor eventuele hulp aan inwoners van het werkgebied van de parochies H. Bonifatius, St. Maarten, Trinitas en de Verrezen Christus ook op deze groep te richten.

Dat betekent uitdrukkelijk niet dat tot structurele of langdurige steun kan worden overgegaan. Maar wel dat de caritasinstellingen waar nodig in een vroeg stadium bereid is zich in te zetten om noodsituaties te voorkomen. De energiekosten kunnen leiden tot financiële problemen en vervolgens tot ‘broodnood’. Voor zover noodzakelijk en mogelijk worden daarvoor de PCI/IPCI gelden ingezet evenals voor de hulp van de huisvesting van Oekraïners en asielzoekers in onze omgeving.

Onze oproep aan u allen is: houdt de ogen open en gericht op uw medemens. Als u noodsituaties ziet ontstaan, wijs betrokkenen op de mogelijkheden, die wij kunnen bieden. Dat kan in Rijswijk direct per e-mail naar de PCI,  of via het parochiesecretariaat. In Leidschendam en Voorburg kan dat per e-mail bij de IPCI. Wees dus allen de ‘ogen en oren’ van uw parochiële caritasinstelling, zodat we gezamenlijk problemen kunnen opsporen en hopelijk verhelpen. Waar mogelijk zullen wij u in onze collecte-aanbeveling op 3 en 4 december daarover verder informeren.

Plaats een reactie