Nog geen reacties

Adventsactie: Delen smaakt naar meer

De campagne voor de Adventsactie heeft dit jaar als motto ‘Delen smaakt naar meer’ en richt zich op de bestrijding van de ondervoeding in de wereld. De armoedeval wordt het ook wel genoemd: de vicieuze cirkel van armoede, ondervoeding, ziekte, gebrekkige opleiding en weer armoede. De armoedeval krijgt mensen al op jonge leeftijd in haar greep en slechts weinigen weten eraan te ontsnappen. Ondervoeding is een belangrijke schakel in deze cyclus, waarvoor met name vrouwen en kinderen kwetsbaar zijn.

Adventsactie vraagt ons te helpen daar iets aan te doen. Onze parochies in de federatie Vlietstreek steunen dit jaar een project in het Masisi gebied in de Democratische Republiek Congo, waar ontheemde gezinnen en toevlucht hebben gevonden nadat ze op de vlucht waren geslagen voor het extreem politieke geweld in het oosten van het land. In het Masisi gebied heeft de lokale parochie grond beschikbaar gesteld waarop vijftig gezinnen op gemeenschappelijke akkers groenten, granen en fruit kunnen verbouwen en op die manier kunnen beschikken over gezond en gevarieerd voedsel. Behalve schoffels, harken en gieters hebben ze zaden gekregen en les in agrarische technieken. Moeders en kinderen die op de vlucht al zoveel hebben meegemaakt, zijn er veilig.

Voor het project zal in het weekeinde 19 en 20 december een tweede collecte worden gehouden in onze kerken. Ook kunt u helpen door een gift op rekeningnummer NL89 INGB 0653 1000 00 ten name van Adventsactie.

U kunt het project ook steunen én ook hier iemand blij maken door het kopen van een bosje amaryllissen. Beide goede daden worden door de werkgroep MOV gefaciliteerd. In de weekeinden van 12 en 13 en 19 en 20 december biedt de MOV u vóór en na de Eucharistieviering de mogelijkheid om drie van deze bloemen voor € 6,- aan te schaffen, zowel in de St. Martinuskerk als in de
HH. Petrus en Pauluskerk.

Bent u niet in de kerk? Dan is er de mogelijkheid de bloemen telefonisch te reserveren na 19.00 uur:
voor Leidschendam via 06 38 92 59 51, voor Voorburg via 06 25 53 46 47.

Plaats een reactie

Meer informatie over het aanmelden voor vieringen: Zie hier.