4

Aanmelden voor een viering in de kerken van de RK Federatie Vlietstreek

Welkom in de kerk

U bent weer welkom bij de vieringen in onze kerken. Het gebruikelijke rooster van vieringen is weer van toepassing.

Vanaf 1 juli zijn er geen beperkingen meer wat het aantal bezoekers betreft. Wel is de anderhalvemeterregel van kracht en dat beperkt de capaciteit van onze kerken drastisch. Om de gebruikelijke aantallen mensen in onze kerken kunnen ontvangen is nu het aantal vieringen in het weekeinde binnen de federatie verdubbeld.

Het complete rooster van vieringen vindt u hier.

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden voor het aanmelden voor vieringen in de kerken van de federatie Vlietstreek de volgende regels. In het belang van ieders gezondheid en om zo veel mogelijk mensen in staat te stellen aan onze vieringen deel te nemen, zijn deze regels nodig.

Hiermee voldoen wij aan de voorschriften die de overheid ons oplegt en handelen we in overeenstemming met de door de Nederlandse bisschoppen vastgestelde richtlijnen. Een vriendelijk verzoek aan allen om in ieders belang deze regels serieus te nemen.

 1. Alleen voor vieringen op zaterdag en zondag in een van de kerken van de federatie Vlietstreek is aanmelding vooraf noodzakelijk.
  Aanmelding voor de doordeweekse vieringen is vanwege het aantal verwachte bezoekers vervallen.
 2. Aanmelding moet om organisatorische redenen uiterlijk om 11.30 uur op de dag voor de betreffende viering plaatsvinden.
 3. Aanmelding voor vieringen in de HH. Benedictus en Bernadettekerk en in de H. Bonifatiuskerk kan via:
  06 82 91 43 27 op maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 11.30 uur en via reserveren@bonifatiusparochie.info
 4. Aanmelding voor vieringen in de St. Martinuskerk en in de HH. Petrus en Pauluskerk kan via:
  06 51 11 34 54 op maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 11.30 uur en via reservering@sintmaarten-trinitas.nl
 5. Bij de aanmelding wordt gevraagd naar de gezondheid van u en uw huisgenoten. Bij klachten blijft u thuis.
 6. Bij aanmelding per e-mail duurt de afhandeling langer dan per telefoon, omdat er tijdens de telefoonuren geen tijd voor de e‑mail is. Voor een snelle afhandeling is het gewenst dat u in deze mail verklaart dat u en uw huisgenoten geen gezondheidsklachten hebben die mogelijk op corona wijzen.
 7. Huisgenoten die samen een viering willen bezoeken moeten zich samen aanmelden.

Een overzicht van alle maatregelen tegen corona vindt u hier.

 

Gezondheidsklachten die op corona kunnen wijzen

Vragen voor de gezondheidscheck: wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag u niet naar de kerk komen.

 • Hebt u de afgelopen vierentwintig uur of op dit moment één of meer van de volgende (milde) klachten:
  neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 • Hebt u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Hebt u het coronavirus gehad en is dit in de afgelopen zeven dagen vastgesteld?
 • Hebt u een huisgenoot met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en hebt u korter dan veertien dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Reacties ( 4 )

 1. Beantwoorden
  Lan Pham-Le zeg

  Beste organisator,
  Na een aantal aanmeldingen via allebei manieren (telefonie en email) kwam ik steeds tegen andere aanpak en regel betreft het toelaten aan de vieringen. Wilt u a.u.b. duidelijk maatregelen aangeven? Geldt bij de aanmelding een beperkte aantal keer dat men mag aanmelden? ik hoop van harte dat het niet de bedoeling is om iedere dag 1 viering te kunnen aanmelden.

  • Beantwoorden
   Diaken Tolsma zeg

   Beste Lan Pham-Le,
   Om iedereen in de gelegenheid te stellen de vieringen bij te wonen, is er besloten om op deze wijze te beginnen. Deze week wordt er geëvalueerd en komen en er mogelijk aanpassingen op de procedure.

 2. Beantwoorden
  Frans en Janny en Frans jr van Mill zeg

  Het viel mij een beetje tegen; onze zoon zag eigenlijk niets. Daarom heb ik maar besloten om de dienst op de tv te volgen. Alleen jammer dat ik de Heer niet kan ontvangen; misschien wordt het beter. Niets over de geestelijken te zeggen; deze mensen maken heel veel overuren; wij wensen ze heel veel sterkte toe.

 3. Beantwoorden
  Bernadette Kicov-de Voort zeg

  Ik was blij na ruim 3 maanden weer een Eucharistieviering te kunnen bijwonen en de Communie te kunnen ontvangen. Wat ik vooral miste, was het ontbreken van zang (zelfs geen intrede- of slotzang).
  Ik hoop dat dit een tijdelijke maatregel is, en wij weer spoedig van harte kunnen meezingen en onze vieringen weer opgeluisterd kunnen worden met koorzang.

Plaats een reactie

Aanmelden voor een viering in de kerken van RK VlietstreekZie hier.