3

Aanmelden voor een viering in de kerken van de RK Federatie Vlietstreek

Versoepeling van de maatregelen

Vanaf 26 juni zijn er nieuwe versoepelingen van de maatregelen. De basisregel is anderhalve meter afstand van elkaar houden. Dit betekent dat het aantal bezoekers geen maximum kent. Wel is het aantal plaatsen in de kerken beperkt. Dit betekent dat het nodig blijft om zich vooraf aan te melden met daarbij de gebruikelijke gezondheidsverklaring.

De mondkapjesplicht is vervallen.

Hieronder vindt u de procedure om u voor vieringen aan te melden. Het complete rooster van vieringen vindt u hier. Voor het thuis meevieren via de video-uitzendingen zie hier.

Aanmeldprocedure

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden voor het aanmelden voor vieringen in de kerken van de federatie Vlietstreek de volgende regels. In het belang van ieders gezondheid en om zo veel mogelijk mensen in staat te stellen aan onze vieringen deel te nemen, zijn deze regels nodig.

Hiermee handelen we in overeenstemming met de door de Nederlandse bisschoppen vastgestelde richtlijnen. Een vriendelijk verzoek aan allen om in ieders belang deze regels serieus te nemen.

 1. Alleen voor vieringen op zaterdag en zondag in een van de kerken van de federatie Vlietstreek is aanmelding vooraf noodzakelijk.
  Aanmelding voor de doordeweekse vieringen (feestdagen uitgezonderd) is vanwege het aantal verwachte bezoekers niet nodig.
 2. Aanmelding moet om organisatorische redenen uiterlijk om 11.30 uur op de dag voor de betreffende viering plaatsvinden.
  Dit geldt voor de telefonische aanmeldingen en ook voor aanmeldingen per e-mail.
 3. Aanmelding voor vieringen in de HH. Benedictus en Bernadettekerk en in de H. Bonifatiuskerk kan via:
  06 82 91 43 27 op donderdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 11.30 uur en via reserveren@bonifatiusparochie.info
 4. Aanmelding voor vieringen in de St. Martinuskerk en in de HH. Petrus en Pauluskerk kan via:
  06 51 11 34 54 op donderdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 11.30 uur en via reservering@sintmaarten-trinitas.nl
 5. Bij de aanmelding wordt gevraagd naar de gezondheid van u en uw huisgenoten. Bij klachten blijft u thuis.
 6. Bij aanmelding per e-mail duurt de afhandeling langer dan per telefoon, omdat er tijdens de telefoonuren geen tijd voor de e‑mail is. Voor een snelle afhandeling is het gewenst dat u in deze mail verklaart dat u en uw huisgenoten geen gezondheidsklachten hebben die mogelijk op corona wijzen.
 7. Huisgenoten die samen een viering willen bezoeken moeten zich samen aanmelden.
 8. Bij het aanmelden geldt dat als het maximale aantal personen is bereikt, u zich al vast kunt aanmelden voor een viering een of twee weken later.

Een overzicht van alle maatregelen tegen corona vindt u hier.

Gezondheidsklachten die op corona kunnen wijzen

Als wij van de GGD horen dat iemand met corona een viering heeft bezocht, zullen wij de aanmeldingslijsten gebruiken om u daarover te informeren. Wij geven geen namen aan andere instanties door. De lijsten worden na drie weken vernietigd.

Vragen voor de gezondheidscheck: wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag u niet naar de kerk komen.

 • Hebt u de afgelopen vierentwintig uur of op dit moment één of meer van de volgende (milde) klachten:
  neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 • Hebt u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Hebt u het coronavirus gehad en is dit in de afgelopen zeven dagen vastgesteld?
 • Hebt u een huisgenoot met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en hebt u korter dan veertien dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Reacties ( 3 )

 1. Beantwoorden
  Marcel Bergema zeg

  Ik heb veel respect voor al het extra werk dat door medewerkers en vrijwilligers wordt gedaan in verband met de coronamaatregelen!

  • Beantwoorden
   Familie Bernaards zeg

   Nadat wij jongstleden donderdag opnieuw te laat waren met reserveren willen wij onze dank uitspreken voor de mooie integere Eucharistieviering op tv, na eerst een interessant inleidend gesprek met pastoor Bakker en Leo Fijen. Het heeft ons goed gedaan.
   We hebben na afloop nog even stil gestaan bij het bushokje en de eigen gebakken koek en met een glimlach het alleluia gezongen.
   De Bonifatius heeft vast en zeker veel kijkers aan zich gebonden.

 2. Beantwoorden
  P. Ham zeg

  Ik heb respect en bewondering voor alle vrijwilligers die aanwezig zijn als ik bel voor een plaats in de viering. Veel geluk en sterkte in de komende decembermaand. Groet van Ruud en Peggy van Ham.

Plaats een reactie

Voor het aanmelden voor vieringen:Zie hier.