Nog geen reacties

17 november: Vormselviering

Na drie jaar praten, lachen, zingen, stil zijn, discussiëren én denken is het zo ver: de twintig tieners van vormselgroep de Flames uit de drie Vlietstreekparochies ontvangen op 17 november het heilig Vormsel. Dit is binnen onze federatie de eerste groep die het nieuwe driejarige voorbereidingstraject hebben gevolgd. Tijdens dit intensieve traject hebben zij hun eigen talenten kunnen ontdekken en verder ontwikkelen. Je talenten inzetten om te zijn als Jezus en te handelen naar zijn beeld: dat is waarover de tieners spraken tijdens de voorbereidingen van de Vormselviering.

Enkele voorbeelden:
“Mijn talent is dat ik vaak heel vrolijk ben; ik merk dat ik daar andere mensen ook heel blij mee kan maken.”
“Mijn talent is dat ik goed kan luisteren; daardoor kunnen mensen hun verhaal bij mij kwijt.”
“Mijn talent is dat ik heel behulpzaam ben; anderen weten dat en komen bij mij met een vraag; ik kan ze verder helpen.”

De tieners van de Flames vormen met elkaar een kleine gemeenschap in de gemeenschap van Vlietstreek. Door elkaar regelmatig te treffen konden zij de verdiepingsslag maken voor echte gesprekken over geloven. Twijfelen, vertrouwen, pesten: het zijn onderwerpen die niet altijd even makkelijk te bespreken zijn. Bij hen kwamen ze de afgelopen drie jaar aan bod.

Iedereen is van harte welkom om op 17 november de Vormselviering in de H. Bonifatiuskerk bij te wonen. Zie hier voor meer informatie over de viering.

Plaats een reactie