Nog geen reacties

125 Sint Martinuskerk

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat de Sint Martinuskerk in Voorburg gebouwd en gewijd werd. Op 29 juni 1891 werd de eerste steen gelegd en bijna twee jaar later vond de kerkconsecratie van de Sint Martinus plaats op 24 april 1893. Reden voor een feest. Gedurende 125 jaar hebben mensen in dit gebouw hun geloof in gemeenschap met elkaar gevierd. Lief en leed hebben zij er met elkaar gedeeld.

We vieren dit jubileum op zondag 11 november, het feest van Sint Martinus.

9.30 uur: Eucharistieviering voor alle generaties
Een feestelijke viering uit dankbaarheid voor zovele jaren van samen geloven en betekenis geven aan ons christen zijn in en vanuit de Sint Martinuskerk. Voor de kinderen is er KinderVertelViering, KinderWoordDienst en Tienerkwartier. Sint Maarten komt ons op zijn feestdag begroeten. Wij vieren de Eucharistie ondersteund door het Sint Maartenkoor met ook op kinderen afgestemde liederen. Tevens is er inzameling van producten voor de kerstpakketten van de voedselbank! Zie voor dit laatste hier.

10.45 uur: feestelijk samenzijn
In het atrium is er koffie en thee met een traktatie. In de Maartenszaal is er voor de kinderen ook een traktatie en een optreden van Jerry’s Magisch Entertainment. Kom erbij en geniet ervan. In de dagkapel, de gang en de pastorie komt de geschiedenis van 125 jaar Sint Martinuskerk tot leven. Aan het einde mag u een speciale herinnering aan deze bijzondere dag in ontvangst nemen.

Van 12.00 uur tot 15.00 uur: open huis
Belangstellenden uit de buurt zijn welkom voor een kop koffie en om rond te lopen in de kerk en de pastorie en om de tentoonstelling te bezoeken.

Van 15.00 uur tot 17.00 uur: vrijwilligersbijeenkomst
De vrijwilligers van de Trinitas- en de Sint Maartenparochie zijn uitgenodigd voor een gezellig samenzijn. Een goede mogelijkheid om hen dank je wel te zeggen voor de onschatbare inzet van eenieder. Een drankje, een hapje, een lied en een quiz… even de geschiedenis van de kerk tot leven brengen. Welkom vrijwilliger!

‘s Avonds: traditionele lampionnenoptocht
Zie hier voor meer informatie.

Plaats een reactie